110. szám - 2016. 2.: 

Nyári számunkat Ordass Lajos kéziratban megmaradt igehirdetésével kezdjük. Ezúttal pünkösd ünnepének fenséges eseményéről prédikál.

Tanulmányaink között először Kamp Salamon Luther-konferencián elmondott előadásának első részét közöljük. Felemelő és gyönyörködtető olvasni, ahogy a szerző Luther teológiáját Bach zenéjében bemutatja.

Ezután egy kritikát közlünk Zászkaliczky Péter tollából egy korábban megjelent könyvvel kapcsolatban. Végül Tubán József mutatja be Luther és lelki atyja, Staupitz levelezését, s a leveleken keresztül kettőjük kapcsolatát. Felsejlik a tanulmányból egymás iránti szeretetük, s a velük történt események miatt kapcsolatuk gyengülése és megszűnése.

A tanulmányok mellett köszöntjük Boleratzky Lorándot, az Ordass Lajos Baráti Kör egykori elnökét, abból az alkalomból, hogy megkapta az igazságügyi miniszter által alapított Vladár Gábor-díjat elsőként a jutalmazottak közül. Emellett Isó Gergely munkájaként közöljük a Vladár Gáborról szóló könyv recenzióját. Végül postánkból érkezett leveleket olvashatnak Olvasóink.

E számunkban meglepetéssel is szolgálunk: Dóka Zoltán és Scholz László A Bántalmazotthoz című, előző számunkban kéziratban megjelent énekét, kivehető mellékletben közöljük, hogy családi vagy gyülekezeti körben lehessen énekelni.

Vissza  Letöltés