111. szám - 2016. 3.: 

Őszi számunkat is Ordass Lajos igehirdetésével kezdjük. Szívbe markoló megfigyelni, hogy az eltérő kor és stílus ellenére, a mondanivaló mennyire mai és a reformáció 500. évfordulójára készülve mennyire aktuális.

A téli Luther-konferencia egy újabb előadását közöljük: dr. Fabiny Tibor mutatja be Luther igehirdetéseit. A különböző témájú igehirdetéseken keresztül nagyszerűen kirajzolódik Luther teológiai gondolkodása.

Ezután három tanulmányt közlünk. Először Rudolf Keller tanulmánya olvasható, melynek címe: Istentisztelet és reform. Mit tanulhatunk az atyáktól a liturgiáról? Az írás az istentisztelettel kapcsolatos biblikus látásmódot mutatja be. Mindannyiunknak fontos ismereteket ad tehát ünnepeinkről.

Isó Gergely Ordass Lajos az 1956-os forradalom és szabadságharc napjaiban című munkája az ?56-os forradalom 60. évfordulója alkalmából íródott. Így emlékezünk az akkori eseményekre, hőseinkre, a néhány napra kivívott szabadságra. Zászkaliczky Pál Reményik-versek egy túlélőcsomagban című írása is emlékezés. Reményik Sándor halálának 75. évfordulóján elevenedik fel egy lelkésztárstól kapott Reményik-csomag tartalma.

Vissza  Letöltés