114. szám - 2017. 2.: 

Az egyház pünkösdkor ünnepli születésnapját és pünkösd után éli életét. Mindig újra szüksége van a Szentlélek lelkesítésére. Ezért pünkösd hónapjában Joób Olivér azt a kérdést teszi fel igehirdetésében, hogy mire indít a Lélek, és arról az örömhírről szól, hogy a Szentlélek vezet el bennünket krisztushoz és tesz krisztusivá, azaz keresztyénné.

Két tanulmányt közlünk mai számunkban. Mindkettő aktuális téma ebben az évben. Tubán József: Jubileum és kairosz. Mit tartunk a reformáció legmaradandóbb üzeneteinek ma? című munkája a reformáció 500. évfordulóján gondolkodik el arról, hogy mit is kapott egyházunk a lutheri reformáció által. Isó Gergely pedig az 1957-es egyházi események 60. évfordulóján eleveníti fel számunkra az akkor történteket. Tanulmányának címe: Az egyház újjászervezése.

A kelenföldi gyülekezet egykori lelkésze, Botta István emlékére a közelmúltban könyvet adott ki. Ezt a könyvet mutatja be dr. Kotsis Domokos a kelenföldi gyülekezet, és Botta istván egykori ifjúságának tagja, Folyóiratunkban néhány részletet is közlünk Botta István leveleiből.

Áldott olvasást, sok új információt és friss lelkesedést kívánunk Olvasóinknak!

Vissza  Letöltés