123. szám - 2019. 3.: 

Reformáció hónapja közeledtével az ünnep örömhírét hirdeti meg néhai Kovács Géza győri lelkész: a reformáció Isten műve, melyben Isten kegyelme mutatkozik meg minden embernek.

A Tanulmányaink rovatban változatos témákkal találkozhat a kedves Olvasó. Weltler Gábor az 1519-es lipcsei vita bemutatásán keresztül megismertet Luther egyházról alkotott felfogásával. Tubán József folytatja az úrvacsoráról szóló tanulmányát, melyben meghúzza a határokat a különböző felekezetek úrvacsorai tanítása között. Ecsedi Zsuzsa az énekeskönyvről szóló sorozatban arról ír, milyen szempontokat kell figyelembe venni az énekeskönyv és az éneklés megújulásánál. Egyúttal közli egyházunk egyházzenei bizottságának döntését az énekeskönyv-revízió ügyében.

Ezután szerkesztőségünk emlékezik Boleratzky Lórándra, aki újságunk első kiadójának, az Ordass Lajos Baráti Körnek volt első elnöke.

Könyvet is ajánlunk Olvasóinknak. Id. Zászkaliczky Pál igehirdetés kötetét mutatja be Sefcsik Zoltán.

Végül Gyülekezetépítés rovatunkat gazdagítja Koch Szilvia írása, melyben bemutatja a Győrújfaluban zajló missziói munkát.

Érdemes a kedves Olvasóknak a nagy idézőjellel jelölt szakaszokat is elolvasni. Ezekben a 18?19. századi egyházi rendelkezésekről bontakozik ki érdekes kép korabeli nyelven. A szövegeket Jankovits Béla válogatta.

Áldott reformáció ünnepet kívánunk. Reméljük, hogy hitünk erősödéséhez ezzel a számmal is hozzá tudunk járulni.

Vissza  Letöltés