129. szám - 2021. 1.: 

Húsvét örömhíre szólal meg folyóiratunk első lapjain. Isó Zoltán hirdeti, hogy Krisztus feltámadt, és feltámadása által nekünk is szabadulást szerzett a halálból.

Tanulmányaink között kettőnek is Tubán József a szerzője. Első írásában, melynek első részét közöljük most, Luther szabadságfogalmán elmélkedik annak kapcsán, hogy Luther 1520 végén megírta az Értekezés a keresztény ember szabadságáról című művét. Második írásában pedig folytatja a katonai szolgálattal kapcsolatos témát, s benne olyan kérdésekre keresi a bibliai válaszokat, melyek minden keresztény ember fejében megfogalmazódhatnak a háborúval, fegyverviseléssel kapcsolatban.

A koronavírus-járvány gyülekezeteink életét is alaposan visszavetette, és a kapcsolattartást, különösen is a karantén idején az online térbe űzte. Drüszler Ferenc nagyon érdekes tanulmányában azt vizsgálja egy általa összeállított kérdőíves felmérés alapján, hogy hogyan élték meg lelkészek ezt az új helyzetet, milyen megoldásokkal próbálkoztak, milyen lehetőségeket látnak a vírusveszély elmúltával is az online felület használatára.

Gyülekezetépítés rovatunkban ez alkalommal két olyan egyházi munkaterületet mutatunk be, melyek közvetve egy-egy gyülekezet épülését is segíthetik. Szabó György és Szabó Györgyné a Házas Hétvége Mozgalom áldásairól írnak, Szabó Ferenc pedig a katonai lelkészséget mutatja be.

Vissza  Letöltés