43. szám - 1999. ősz: 

Folyóiratunk őszi számát egy Luther meditációval nyitjuk különös tekintettel a Reformáció ünnepére. Id. Magassy Sándor Jel 14,13 alapú prédikációja Ordass Lajos püspök sírjánál hangzott el az OLBK megemlékező találkozásán. A szerző engedélyével közöljük Eduard Schweizer, ismert újszövetségi professzor búcsú prédikációját, amely 1998. október 18-án hangzott el a zürichi Fraumünsterben Jel 21,1-7 alapján.

Folyóiratunkat kiadó nyomda elhunyt vezetőjére, Tóth Bélára emlékezünk Réthelyi János egy, az elhunyt özvegyével készült interjújával.

Ráth Mátyás, a tekintélyes néhai győri lelkész és egyben az első magyar újság kiadója 250 évvel ezelőtt született. Kovács Géza tanulmánya az életét és munkásságát dolgozza fel. Magassy Katalin és id. Magassy Sándor esszéje az iskolai hittankönyvek teológiai és pedagógiai problémáival foglalkozik, elsősorban saját hittankönyvükkel összehasonlító megfigyelésekkel. Terray László Ordass Lajos és Veöreös Imre kapcsolatát vizsgálja egy eddig még nem publikált kézirat bizonyossága alapján, mely Ordass püspök önéletírásai között található. Herényi István az OLBK első tíz évét vizsgálja meg. Ezen számunk Dóka Zoltán Balczó Andrásért, a híres öttusázóért írt nyílt levelével zárul.

Vissza  Letöltés