44. szám - 1999. tél: 

Téli számunk Ordass püspök egy karácsonyi áhítatával indul Jn 3,16 ige alapján. "Egy politikus találkozik Jézussal? a címe Dóka Zoltán prédikációjának Jel 8,26-40 alapján, melyet politikusoknak mondott el. Ezt követi Sulyok Elemér OSB teológiai professzor tanulmánya a Hegyi beszéd értelmezési problémáiról.

A Boldogmondások adják a tematikus alapját az OLBK havi összejövetelének, ahol egy előadás és egy áhítat hangzik el. Id. Zászkaliczky Pál prédikált az első Boldogmondás alapján, és ifj. Zászkaliczky Páltól hangzott el előadás a pénzről és annak kezeléséről az egyházban. A második estén id. Bencze Imre áhítata hangzott el, és Bácskai Károly előadása az egyház pasztorációs szolgálatáról.

Egyházunk általános nyilvánossága igen aggódik a Teológiai Egyetem és az egyházvezetők akciója miatt, amivel el kívánják távolítani a teológusotthon vezetőjét, id. Zászkaliczky Pált a helyéről. Olvasóink tájékoztatására közlünk dokumentumokat az esetről. Szerkesztőségünk véleménye valamint Boleratzky Lóránd egyházjogász írása is olvasható A törvény és rend védelmében címmel.

Folyóiratunk Scholz László Lukács 15. fejezetéről szóló bibliatanulmányának ismertetésével zárul, a lelkész-költő néhány versével együtt.

Vissza  Letöltés