45. szám - 2000. tavasz: 

Nyári számunk Ordass Lajos áhítatával nyit Lk 24,25-26 igék alapján. Gömöry József rövid írásában felidézi egykori professzorát, Karner Károlyt "Miért vagyunk teológusok?" címmel.

Szabadi Sándor református lelkész saját személyes emlékekre támaszkodva idézi fel a 25 éve elhunyt kiváló püspök, Ravasz László alakját. "Mi az egyház feladata?" címmel jelenik meg tanulmány Dóka Zoltántól, ami valójában az "Egyház és a világ" témához fűzött kommentár, ami megírása idején, 1963-ban nem jelenhetett meg nyilvánosan, még a lelkészek között sem.

Jelen számunkat két prédikáció is gazdagítja valamint egy előadás a "Kelenföldi esték" sorozatból. Vári Krisztina Mt 5,5 alapján beszélt, Németh Mihály pedig Mt 5,6 alapján. Ifj. Fabiny Tibor a Reformáció jelenkori üzenetét vizsgálja meg az előadásában, különös tekintettel Augsburg 1999-re.

Id. Magassy Sándor ismerteti a MEVISZ által kiadott interjú sorozat második kötetét ("Nem voltam egyedül ? Beszélgetések a evangélikus közelmúltról, II").

Postaládánk rovatunkban közöljük az országos felügyelő reflexióját a "Zászkaliczky ? eset" nyilvánosságra hozataláról szóló írásunkra (lásd téli szám), valamint arra reflektáló szerkesztőségi írásokat.

Vissza  Letöltés