67. szám - 2005. ősz: 

Az őszi számunk egy rövid prédikációval nyit Mt 6,14 alapján Ordass Lajostól.

120 évvel ezelőtt, 1885. augusztus 19-én született Werner Elert, a híres, ám ellentmondásos erlangeni (Németország) evangélikus teológiai professzor. Ittzés Gábor emlékező írása igyekszik szétoszlatni a félreértéseket és félreértelmezéseket Elert körül.

Április 16-án a Fraternitás Lelkészegyesület szimpóziumot rendezett Győrben a "diakóniai teológia" témáról. Isó Dorottya a következő címmel tartott előadást: A diakóniai teológia ma is túlél közöttünk; dr. Cserháti Sándor előadása: A diakóniai teológia érvényes öröksége; Ittzés Gáboré pedig: Ahogyan ma látom a diakóniai teológiát. Mindhárom előadás olvasható ebben a számban. ? Boleratzky Lóránd esszéje aktuális jogi problémákat tárgyal a MEE-ben ma.

"Számvetés" sorozatunkban Zászkaliczky Pálné Mirák Katalin történészi szemszögből közelíti meg az ún. "ügynökkérdés" problémáját. Ezt követi Zászkaliczky Péter írásának záró része Ügynökkérdés a Deák téri gyülekezet múltjában. Miklóssy Endre is ezzel a témával foglalkozik, beleértve dr. Keken András szerepét.

Ebben a számban Kertész Eszter versei mellett Fehér lenruha címmel Ordass Lajostól is olvasható egy szépirodalmi alkotás.

Vissza  Letöltés