77. szám - 2008. tavasz: 

Mai számunk elején az öt éve elhunyt szolgatársra, szerkesztőségünk volt tagjára, id. Magassy Sándorra emlékezünk egy igehirdetésével, melyben ? a böjti időszakban, húsvét felé haladva ? a keresztre mutat és hirdeti: fordulj a kereszt felé, mert az igazán fontos dolgok itt derülnek ki.

Ezt követően a 2008. február 1?2-án Révfülöpön tartott Luther konferencia kezdőáhítatát, valamint két elhangzott előadást közlünk. Az áhítatot Weltler Sándor lelkész tartotta. Az első előadásban dr. Fabiny Tibor Luther krisztocentrikus bibliaértelmezésével foglalkozott. A második előadás Véghelyi Antal tolmácsolásában az egyetemes papság és a lelkészi szolgálat témáját járta körül.

Ezt követi a tanulmány rovatban Böröcz Enikő 3 részes előadásának első része, melyben chicago-i Ordass-kutatásának eredményeiről számol be.

A ''Dokumentumok'' rovatban egy Schulek Tibor által 1956 őszén az ÁÉH vezetőjének beadott előterjesztése olvasható. A következő írásban id. Zászkaliczky Pál a 100 éve született Jakus Imre lelkésznek, az árvák gyámolítójának állít emléket. A megemlékező sorokhoz kapcsolódóan néhány Jakus Imre verset is beválogattunk mai számunkba.

Végül Terray László a ''Küzdelem az ideológiával'' című könyvvel ismerteti meg az olvasót. A könyv a norvég egyház fasizmus elleni harcáról és a harc vezetőjéről, Berggrav érsekről szól.

Vissza  Letöltés