99. szám - 2013. 3.: 

A Keresztyén Igazság új folyamának 99. számát nyújtjuk át Olvasóinknak. Benne az igehirdetés a tanév kezdetén érzett bizonytalanságainkat, gyengeségeinket oszlatja, erősít a hitben, a Szentlélek Úristen erejét kéri.

Folytatjuk Luthernek a szabad akaratról szóló tanítását, mely bemutatja, hogy Isten minden akaratot saját akarata szolgálatába állít, és vele az ember üdvösségét munkálja.

Megemlékezünk Ordass Lajosról halálának 35. évfordulóján Vajta Vilmos egykor megírt nekrológjával, és Böröcz Enikő írásával, melyben Ordass naplója alapján a püspök utolsó éveinek tevékenységeit mutatja be.

Tanulmányaink között Tubán József Identitás és tolerancia című írásának második részét közöljük, majd Weltler Gábornak a megtérésről szóló előadása olvasható, melyben hitvallási irataink alapján, de a bibliai szakkifejezések vizsgálatával is, mutat rá a szó helyes teológiai tartalmára. A teológiai olvasmányok után kikapcsolódásként egy érdekes tanulmányt közlünk a magyar nyelvben található bibliai kifejezésekről.

Olvasóink figyelmébe egy Balla Árpád néhai református lelkész fiktív leveleit tartalmazó könyvet ajánlunk.

Vissza  Letöltés